Wijngaard Dassemus

BeatrijsNederlandse wijngaard uitgelicht

NAAM WIJNGAARD:

Dassemus http://www.dassemus.nl

OPGERICHT IN:

2004

EIGENAREN:

Ron Langeveld & Monique van der Goes

ADRES:

Dassemussestraat 5

4861 TG Chaam

GROOTTE:

4 hectare, 16.000 stokken

AANGEPLANTE DRUIVENRASSEN:

Rondo, Solaris, Phoenix, Johanitter, VB 32-7 , VB 11-11-89-12 ofwel Riesel , Cabernet Blanc , Souvignier Gris , Muscaris , Cabernet Jura , Cabernet Cantor , Cabernet Cortis , Baron , Monarch , Cal 06-4, Bianca

NAMEN VAN DE WIJN:

Wit:

Solaris 2015, gemaakt van de gelijknamige druif. Aromatisch, kruidig, bloemig en fruitig. Droge witte wijn. Lijkt op sauvignon blanc
Chaams Genoegen 2015, Riesel, souvignier Gris en Johanitter gecombineerd in deze wijn. De wijn doet denken aan een Riesling wijn. Droge witte wijn, met een mooi zuiver karakter en goed in balans.
Solaris 2014, gemaakt van de gelijknamige druif. Krachtig, kruidig, bloemig en fruitig. Droge witte wijn.
Chaams Genoegen 2014, de Johanitter druif ligt aan de basis. De wijn doet denken aan een Riesling wijn. Droge witte wijn.

Parelwijn: Wit, licht mousserend en gemaakt van muscaris dus met een licht muskaat aroma, fris en fruitig.

Rosé:

Rosé Parelwijn Rose in picolo flesjes 0,2. Licht mousserend en heel feestelijk, perfect voor in bijvoorbeeld kerstpaketten.

Rood:

Rondo 2013Fruitige rode wijn met soepele tannines door anderhalf jaar houtrijping.
Brabants Rood 2013 Fruitige rode wijn met meer tannines dan Rondo en daardoor iets steviger afdronk.

Chaamse Brut: Mousserende wijn volgens traditionele methode gemaakt

Cider: Gemaakt van appels uit Fijnaart, mousserend, een echte dorstlesser met rond de 6% alcohol. Met toegeovegd CO2 verkrijgbaar in 0,75 l. en 0,33 l. Ook verkrijgbaar in flessen van 0,75 l. met tweede gisting op de fles. De cider is licht troebel omdat het gistrecidu nog in de fles zit (zoals bv. bij speciaalbier).

BIJZONDERHEDEN:

Volledig biologisch; Geen chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest. Wel mest van gecomposteerd plantenafval en GFT-afval, mest van eigen geiten en kippen.

WAAR IS DE WIJN O.A. VERKRIJGBAAR:

De wijnen worden aan huis verkocht en liggen bij een aantal slijters en bij http://daxivin.nl in Amsterdam. We zijn dagelijks open voor verkoop, voor de zekerheid belt u even met 0611400948. Ze zijn ook via de e-mail te bestellen wijngaard@dassemus.nl. We sturen de wijnen dan op.
Een pakket met 3 flessen wijn (0,75 l.) naar keuze kost €35 incl verzendosten. Een pakket met 6 flessen wijn €60 incl verzendkosten. Voor de parelwijn komt er 3,50 euro per fles bij en voor de Chaamse Brut 10,00 per fles. Cider 3 flessen (0,75 l.) inclusief verzending 30 euro. Voor andere combinaties en de kleine flesjes cider, prijs op aanvraag.

BEZOEKEN:

Voor groepen worden rondleidingen en proeverijen georganiseerd op afspraak. Bel 0611400948 of mail wijngaard@dassemus.nl

 

3

dagen

20 SEPT

next weekend

Blend Weekend-Zuidoost NL

De Mortel, Brabant